اکنون که بیش از 11 سال از زمان پیدایش بیت کوین و بلاک چین می گذرد، هدف اصلی آنها یعنی حذف نهادهای واسط متمرکز و تأیید کننده تراکنش‌ها، بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. علاوه بر این، ارزهای دیجیتال به یک کلمه کلیدی آشنا برای عموم مردم تبدیل شده‌اند و جایگاه ویژه ای در انجمن‌های مالی بین‌المللی به خود اختصاص داده اند. با این حال ابهامات فراوانی در مورد نسل‌های مختلف بلاک چین‌ و عملکرد آنها وجود دارد.

 

نسل اول بلاک چین

فناوری که بدون حضور شخص ثالث، برای تبادل سریع و امن پول میان دو نفر مورد استفاده قرار می‌گرفت، در نوع خودش یک اختراع شگفت انگیز بود. بلاک چین وظیفه انتقال مالکیت داده‌ها و ثبت تراکنش‌ها را بر عهده داشت و بیت کوین با ایجاد یک شبکه همتا به همتای بدون نیاز به اعتماد، این موضوع را محقق کرد. بر همین اساس نسل اول بلاک چین با تمرکز بر روی انتقال ارزش، نگهداری دفتر کل و ارائه یک سیستم پرداخت ایده آل بوجود آمده است.

یکی از ویژگی‌های مهم بیت کوین متن باز بودن آن است. مخترع بیت کوین، فردی که با نام ساتوشی ناکاموتو شناخته می‌شود، با متن بازکردن کدهای بیت کوین این فرصت را در اختیار همه‌ علاقه‌مندان قرار داد تا از آن الگو برداری کرده و پروژه‌های جدیدتری ایجاد کنند. این موضوع سبب شد تا زمینه‌های گسترده‌ای برای ایجاد نسل‌های بعدی بلاک چین فراهم شود و برنامه نویسان و توسعه دهندگان قادر باشند نسل بعدی بلاک چین را با توجه به مشکلات و نواقص نسل اول بهبود بخشند و پیشرفت تکنولوژیکی عمده‌ای را در زمینه کنترل تراکنش‌ها بوجود آورند.

 

نسل دوم بلاک چین

 تمرکز اصلی نسل دوم بلاک چین بر روی نگهداری دارایی‌ها در شبکه بلاک چین است. نسل دوم بلاک چین، قراردادهای هوشمند را معرفی کرده و امکان انجام تراکنش‌های قابل تنظیم براساس نیازهای طرفین را فراهم نموده است. همچنین در این نسل هر کسی می‌تواند نسبت به صدور سهام در بستر بلاک چین اقدام نماید. این سهام‌ها می‌توانند برای دریافت سود یا اعطای حق رأی به صاحبان آنها مورد استفاده قرار گیرند. این موضوع به طور کامل با روند فعلی جذب سرمایه جمعی و اقتصاد مشارکتی (sharing economy) تطابق دارد.

نسل دوم بلاک چین از ایده ثبت تراکنش ها بر روی بلاک چین نمونه و گسترش آن به زبان‌های برنامه نویسی دیگر استفاده می‌کند. ارزهای دیجیتال اتریوم، اتریوم کلاسیک، نئو و QTUM نمونه‌هایی از این نسل می‌باشند. برای درک بهتر این مفهوم، در مورد اتریوم که یکی از ارکان اصلی شکل گیری بلاک چین نسل دوم است توضیحات بیشتری ارائه می‌کنیم.

 

متن کامل مقاله: بررسی نسل‌های مختلف بلاکچین

 

نسل سوم بلاک چین

یکی از مهمترین مشکلات نسل دوم بلاک چین مسئله مقیاس‌پذیری بود. مقیاس‌پذیری توکن در نسل سوم بلاک چین، توسط بهبود تعداد تراکنش در دقیقه، تخصیص منابع و مقیاس داده، بر طرف شده است. در نسل سوم به بلاک چین‌های مختلف این امکان داده می شود تا با یکدیگر ارتباط داشته و مجموعه ای از اطلاعات را با یکدیگر مبادله کنند. همچنین در این نسل امکان تعریف لایه‌های مختلف برای مدیریت توافقات، انجام تراکنش‌ها و ارتباط با دیگر بلاک چین‌ها فراهم شده است. این عملکرد لایه‌ای سبب افزایش امنیت، جلوگیری از کاهش سرعت و به خطرافتادن عملکرد بلاک چین می‌شود که از مهمترین مشکلات بلاک چین اتریوم (نسل دوم) در زمان راه‌ اندازی توکن جدید به شمار می‌رود.

نسل سوم بلاک چین نسلی است که می‌تواند به تعداد بالایی از کاربران خدمات ارائه کند و فرایند خود حاکمیتی را توسعه بخشد. شبکه عظیم بیت کوین موجب شده است تا به قوی‌ترین، امن‌ترین و غیرمتمرکزترین شبکه تبدیل شود. اما با این حال زمانی که این شبکه با حجم بالایی از تراکنش‌ها رو به رو می‌شود، مشکل مقیاس‌پذیری آن به وضوح قابل مشاهده خواهد بود. علاوه بر این، رشد هر چه بیشتر شبکه بیت کوین موجب غیرمتمرکزتر کردن آن نیز شده است و این موضوع دستیابی به اجماع برای مسائل پیش رو را سخت کرده است. بنابر این می توان گفت که نسل سوم بلاک چین اصطلاح مقیاس‌پذیری را تعبیر کرده و دستیابی به اجماع را تسهیل می کند.

 

 

مطالب مرتبط:

کاربردهای مهم بلاک چین (بخش اول)

فناوری بلاک چین چگونه کار می کند؟

بیت کوین چگونه کار می کند؟ + ویدیو

بهترین زبان های برنامه نویسی بلاک چین کدامند؟

 

 

منبع: مرکز تحقیقات بلاک چین


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

محمدرضا ابراهیمی پایه ها مشاوره پوست و زیبایی با مریم آموزش بازی سازی ☆★ TEH-BOYS-FANS ★☆ فروشگاه saragholipoor1355 Teresa